Следвайте Гласове в ТелеграмНа украинските депутати от Върховната Рада е забранено

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНа украинските депутати от Върховната Рада е забранено
Коментари Харесай

Украйна забрани на депутатите от Радата да посещават Полша

Следвайте " Гласове " в Телеграм

На украинските депутати от Върховната Рада е неразрешено да вървят в Полша. Това оповестява полското издание onet.pl, като се базира на няколко източника, в това число на почитан осведомител от Народното събрание в Киев.

Изключение се прави единствено за служебните командировки на парламентарни делегации към Съвета на Европа, НАТО и в границите на междупарламентарното съдействие по публична покана.

Предполага се, че повода е спорът сред Киев и Варшава поради полското ембарго върху вноса на зърно от Украйна.

На 15 септември завършва ембаргото върху вноса на избрани украински селскостопански артикули в Европейския съюз. Полша желае удължаването му
Този случай докара до огромни дипломатически търкания сред Варшава и Киев. Затова на украинските депутати беше бъде неразрешено да пътуват до Полша доникъде на септември. Ситуацията обаче е динамична, отбелязва изданието.

През последните дни някои украински публични лица се отдръпнаха от присъединяване в икономическия конгрес в Карпач, който е една от най-големите стопански и политически конференции в Централна и Източна Европа. Става въпрос, наред с други по отношение на депутатите във Върховния съвет.

Посланикът на Украйна в Полша Васил Звариц: " Що се отнася до това, което Украйна ще направи след 15 септември, избираме да няма повече забрани. Обмислят се обаче разнообразни разновидности за отговор. "

Фактът за издаване на възбрана за пътувания до Полша се удостоверява, наред с други, от Микола Княжицки, народен представител от опозиционната партия " Европейска взаимност " (чийто водач е някогашният президент Петро Порошенко) и съпредседател на украинско-полската парламентарна група, който трябваше да бъде един от гостите на икономическия конгрес в Карпач.

Инфо: epicenter.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР